Foto: Semper Miles

Jubileum för Semper Miles

Inte mindre än sex långa år har gått sedan vi valde att ta Semper Miles online. Det var ursprungligen planerat till den första juli 2015 men det behövdes tre dagar till för att allt skulle bli bäst och fungera som tänkt – och det har det mer eller mindre gjort sedan dess. Sex år – men tiden har stundtals formligen rusat fram, sådär som den kan göra när man trivs.

Det är med stor glädje vi ser hur intresset är starkt och att antalet aktiva följare och gillare ökar i kanalerna vi använder – hemsidan, Facebook och Twitter. Tiotusentals varje vecka. Tack! Det triggar oss att fortsätta vara ”en central punkt för information och inspiration”, med hittills 2 142 publicerade artiklar, och att framgent utveckla flera intressanta uppslag som tar det här vidare med ännu större uppmärksamhet och genomslagskraft.

Vad gäller aktiva sidoprojekt når vi nu slutet av en period där vi nära samarbetat med Rekyl för boken ”Alltid Före”, i syfte att på flera sätt väcka allmänt intresse för att skapa handlingsfrihet och motståndskraft – bra för varje vaken individ och i förlängningen för hela vårt samhälle och nation.

Semper Miles betyder Alltid Soldat och man kan vara soldat på många fler sätt än det vi normalt förknippar med ordet, alltså den krigförande mannen och kvinnan som är beredda att ta smällar för att alla andra ska kunna leva i trygghet, i frihet och demokrati. Att vara ‘Semper Miles’ kan vara så enkelt som att på olika sätt bry sig och verka för vårt land, vårt lands försvar och säkerhet och, inte minst, våra medmänniskor. Oavsett bakgrund och/eller roll i samhället.”

Framryckningen fortsätter! Sex år har passerat och vi blickar ideligen framåt med god uppsikt och ständig passning.

Blicka lite i backspegeln? Visst, här är de mest populära av våra inlägg de senaste tolv månaderna:

Juni 2021

Maj 2021

April 2021

Mars 2021

Februari 2021

Januari 2021

December 2020

November 2020

Oktober 2020

September 2020

Augusti 2020

Juli 2020

Läs även: Om Semper Miles och En kamp för det goda samt Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar och Semper Miles Shop

(Bilden: Den här gången i skogen men även sjön och luftrummet liksom den urbana och digitala miljön är vårt hem. Vi ses där, vi ses snart! Foto: Semper Miles.)

– Six Years Online on 4th July, for strengthening and inspiring. Semper Miles is latin for Always Soldier – ”True to Sweden, our King and the Armed Forces”

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]