Arton tuffingar provar till specialförbanden i Elitstyrkans hemligheter Sverige

Det är en alldeles speciell sorts format där vanliga civila, om än vältränade och ordentligt motiverade, ger sig i kast med en av världens tuffaste utmaningar, att bli den eller de som fysiskt och psykiskt klarar elitsoldaternas hårda uttagningstester, att bli den eller de som bevisligen skulle kunna platsa i Specialförbanden.

Utomlands har det varit succé och även den svenska TV-publiken har under flera säsonger kunnat följa dylika serier som det brittiska originalet ”SAS – Who Dares Wins” (där operatören och instruktören Petra ”Pam” Malm medverkade i säsongen i Anderna) och den danska versionen (lett av Thomas Rathsack) ”Korpset – Gjort af det rette stof”.

Nu har man gjort slag i saken även här hemma och spelade i somras in ”Elitstyrkans hemligheter Sverige” på Gotland. Det har varit omhuldat av hysch-hysch, från den där gången i juni när produktionen i all enkelhet under några få dagar öppnade ansökningsfönstret i jakten på arton män och kvinnor för ett kommande ”militärt tävlingsprogram” fram till nyligen då allt var klart och datum för premiären släpptes.

Vi kan se fram emot en inblick bestående av åtta avsnitt inspelade under åtta dygn fyllda av intensiva prövningar för aspiranterna – inför, med och mot instruktörerna, de andra medverkande och inte minst sig själva.

Nedräkningen har börjat. Elitstyrkans hemligheter Sverige har premiär på TV4 söndag den 24 januari!

UPPDATERAT: Antalet deltagare uppjusterat från en tidigare uppskattad, felaktig siffra. Det blir bara bättre!

Trailer: TV4 – Elitstyrkans hemligheter Sverige | Trailer | Premiär 24 januari (0:30 min)

TV4 – Elitstyrkans hemligheter Sverige

PAM by Petra

Försvarsmakten – Specialförband

Läs även Semper Miles: I skuggorna för nationen med Särskilda operationsgruppen och Rekrytering till Sveriges främsta helikopterförband samt Specialförbandssystemet – en strategisk resurs och Svensk övning på gång med betydande amerikanska inslag och Jägare : bakom fiendens linjer

(Bilden är en illustration från ett annat tillfälle och sammanhang. Foto: Pxhere CC0 1.0, PD, https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/. Filmen: TV4 Youtubekanal.)

– Eighteen Swedish civilians test the tough selection for elite forces in well-known TV format. Premiere on TV4, Sunday 24th January

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]