Arton tuffingar provar till specialförbanden i Elitstyrkans hemligheter Sverige

Det är en alldeles speciell sorts format där vanliga civila, om än vältränade och ordentligt motiverade, ger sig i kast med en av världens tuffaste utmaningar, att bli den eller de som fysiskt och psykiskt klarar elitsoldaternas hårda uttagningstester, att bli den eller de som bevisligen skulle kunna platsa i Specialförbanden.

Utomlands har det varit succé och även den svenska TV-publiken har under flera säsonger kunnat följa dylika serier som det brittiska originalet ”SAS – Who Dares Wins” (där operatören och instruktören Petra ”Pam” Malm medverkade i säsongen i Anderna) och den danska versionen (lett av Thomas Rathsack) ”Korpset – Gjort af det rette stof”.

Nu har man gjort slag i saken även här hemma och spelade i somras in ”Elitstyrkans hemligheter Sverige” på Gotland. Det har varit omhuldat av hysch-hysch, från den där gången i juni när produktionen i all enkelhet under några få dagar öppnade ansökningsfönstret i jakten på arton män och kvinnor för ett kommande ”militärt tävlingsprogram” fram till nyligen då allt var klart och datum för premiären släpptes.

Vi kan se fram emot en inblick bestående av åtta avsnitt inspelade under åtta dygn fyllda av intensiva prövningar för aspiranterna – inför, med och mot instruktörerna, de andra medverkande och inte minst sig själva.

Deltagarlista, i bokstavsordning:

Kristoffer Ahlin, 48 år, flygingenjör
Madeleine Vall Beijner, 36 år, modell och fighter
Marcus Brandt, 40 år, fältarbetare på socialtjänsten
Thomas Elengård, 53 år, läkare
Robin Gustafsson, 19 år, fastighetsskötare
Elin Härkönen, 26 år, PT och träningsprofil
Fredrik Johansson, 46 år, föreståndare och fitnesscoach
Pontus Josefsson, 27 år, elektriker
David Lavröd, 28 år, Sales Manager Private Banking och hemvärnssoldat
Anna-Lee Markstedt, 43 år, personlig assistent
Max Giovanni Pisano, 25 år, hovmästare
Rebecka Sundell, 30 år, lärare
Lukas Svärd, 39 år, projektledare
William Thorén, 26 år, kökschef
Emma Vånemo, 34 år, studerande brandman
Hampus Wenklo, 31 år, analytiker
Anthony Yigit, 28 år, professionell boxare
Ali Yusefi, 25 år, ungdomsledare

Nedräkningen har börjat. Elitstyrkans hemligheter Sverige har premiär 21:00 söndag den 24 januari på TV4, TV4 Play och C MORE Serier!

UPPDATERAT: Antalet deltagare justerat från en tidigare uppskattad, felaktig siffra. Arton ska det vara och inget annat. Det blir bara bättre!
UPPDATERAT: Bild deltagare samt deltagarlista (uppgifter från TV4 och Hemvärnet)

Trailer: TV4 – Elitstyrkans hemligheter Sverige | Trailer | Premiär 24 januari (0:30 min)

TV4 – Elitstyrkans hemligheter Sverige

PAM by Petra

Försvarsmakten – Specialförband

Läs även Semper Miles: I skuggorna för nationen med Särskilda operationsgruppen och Rekrytering till Sveriges främsta helikopterförband samt Specialförbandssystemet – en strategisk resurs och Svensk övning på gång med betydande amerikanska inslag och Jägare : bakom fiendens linjer

(Stora bilden är en illustration från ett annat tillfälle och sammanhang. Foto: Pxhere CC0 1.0, PD, https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/. Lilla bilden, något beskuren, foto och upphovsrätt: Jakob Dahlström/TV4. Filmen: TV4 Youtubekanal.)

– Eighteen Swedish civilians test the tough selection for elite forces in well-known TV format. Premiere on TV4, Sunday 24th January

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]