Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten

I skuggorna för nationen med Särskilda operationsgruppen

Du har viljan – Vi har utmaningen”. Nu rekryterar Särskilda operationsgruppen (SOG) personal! Kraven är stenhårda och utbildningen är långt utöver det vanliga. Precis som det ska vara när det gäller specialförband av den här kalibern. Med uppgifter och utrustning som är topphemliga genomför de uppdrag, i Sverige och på annat håll, som ytterst få kommer höra talas om.

Försvarsmakten själva beskriver den här grenen som den yttersta spjutspetsen inom specialförbanden. ”Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband vars främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. SOG strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.”

För den som anser sig ha viljan, fysiken och psyket och vill erbjuda nationen sitt yttersta står dörren på glänt just nu. Ansökan ska vara inne senast den 24 november! Se direktlänkar till mer information och ansökan nedan. Tack och lycka till.


Film: Ansök till Särskilda operationsgruppen (1:00 min)

Om Särskilda operationsgruppen

Specialförbandsoperatör – info och ansökan

Underrättelseoperatör – info och ansökan

Understödsoperatör – info och ansökan

Läs även Semper Miles: Även Särskilda operationsgruppen med på Gotland och Gott om delad läsning från Försvarsmakten samt Mycket nära first person-upplevelse i ny dokumentär

(Bilden: Fallskärmshopp i natten med specialförbanden.)

– Sweden is currently recruiting personnel for the Special Forces.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]