Semper Miles nio år

Tänk vad tiden formligen rusat fram och så mycket som vi fått, eller tvingats, förhålla oss till under åren som gått.

Samtidigt som vårt totalförsvar nu företar en rejäl utvecklingsresa för att bli ännu bättre, större och starkare visar såväl media som vanligt folk genuint intresse för satsningar på försvaret med ett positivt perspektiv. Orsaken, vår oroliga omvärld, är att ta på största allvar.

Semper Miles slog upp portarna online den 4 juli 2015. Det är för nio år sedan och den utveckling vi under dessa år sett och ser, här hemma såväl som utomlands, hade väl få kunnat räkna ut. På gott och på ont.

Behovet för en samlande, kanaliserande plats för information och inspiration kring försvar och säkerhet fanns där och har stadigt ökat. Det känns därför bra att kunna blicka tillbaka på en verksamhet som ursprungligen beräknades skulle pågå i ett eller kanske ett par år. En verksamhet som fram till och med idag alltså funnits med i nio, som publicerat 2 453 artiklar på hemsidan och som följs av inte mindre än 7 075 på Facebook samt 868 på Twitter.

Semper Miles är således det organ vi siktade på att skapa, som vi vet idag når tiotusentals människor varje vecka, direkt och indirekt. Honnör och tack till alla som följer, besöker och kommenterar!

Semper Miles betyder Alltid Soldat och man kan vara soldat på många fler sätt än det vi normalt förknippar med ordet, alltså den krigförande mannen och kvinnan som är beredda att ta smällar för att alla andra ska kunna leva i trygghet, i frihet och demokrati. Att vara ‘Semper Miles’ kan vara så enkelt som att på olika sätt bry sig och verka för vårt land, vårt lands försvar och säkerhet och, inte minst, våra medmänniskor. Oavsett bakgrund och/eller roll i samhället.

Läs även: Om Semper Miles och En kamp för det goda samt Alltid soldat! Hur då? Varför då? och Alltid Före – Ingen är bättre lämpad att lösa det här än du

(Bilden: Semper Miles)

– Nine Years with Swedish Defence and Security information initiative – Semper Miles

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]