Foto: European People's Party

Finlands President på statsbesök till Sverige

Republiken Finlands nya president Alexander Stubb med hustru Suzanne är i Sverige på ett två dagar långt statsbesök med början tisdag 23 april. Ur Konungens inbjudan: ”För att ge oss möjlighet att ytterligare stärka banden mellan våra länder och folk är det en ära för Drottningen och mig att få inbjuda Ers Excellens och Fru Innes-Stubb att avlägga statsbesök till Sverige den 23–24 april i år.”

Presidentparet har sedan tillträdandet den första mars i år hunnit med ett par utlandsbesök men det här är det första officiella statsbesöket.

Det blir ett späckat schema med aktiviteter i såväl Stockholm som Göteborg. Tisdagen bjuder bl a välkomnande ceremoni på slottet, möte med statsministern och andra, tal i riksdagen, seminarium och om aftonen galamiddag. Onsdagen rymmer bl a lunch med landshövdingen i Västra Götaland, flera viktiga möten, utförligt besök med förevisningar på Älvsborgs amfibieregemente m m.

Vi hälsar hjärtligt välkomna, Tervetuloa, och hoppas på ett trevligt, lyckat besök och på en ännu närmare samvaro våra länder och folk emellan.

|||

UPPDATERAT, EFTERMIDDAG 2024-04-23: SVT Forum – President Alexander Stubb håller tal för riksdagen

|||

Kungahuset – Välkomstceremoni för Finlands president

Republiken Finlands president – Alexander Stubb

Regeringskansliet – Program för statsbesöket från Finland

Valtioneuvosto – Statsrådet – Finlands regering

Läs även Semper Miles: Redo och kapabla för gemensamma operationer och Fjärde generationen pansarterrängbilar från Patria samt Svenska enheter i full aktion över finska Karelen och Finskt regemente övar strid i bebyggelse i Sverige och Vi fortsätter glädjas över nya finsk-svenska vapensystem

(Bilden föreställande Alexander Stubb är från ett annat, tidigare tillfälle och sammanhang. Något beskuren bild. Foto: European People’s Party, CC BY 2.0 DEED https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)

– The President of Finland on two day official State visit to Sweden

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]