© bröderna Sjödin

Uniform på jobbet-dagen

Dags igen för manifestationen som gör att det kommer synas extra mycket M90 i vårt avlånga land. Under onsdagen i vecka 16 bär många av medlemmarna i Hemvärnet sina uniformer i den civila, vanliga vardagen, tvärt emot kamouflagets normala syfte, för att synas på väg till och från jobbet, och inte minst PÅ jobbet.

Det är en händelse för att konkret peka på försvarets folkförankring, för att väcka eftertanke, försvarsvilja och locka fler till engagemang.

Hemvärnet är en del av Försvarsmakten, vars uppgift är att verka över hela konfliktskalan – från insatser i fred och i kris till väpnad strid i krig. Hemvärnssoldater har civila arbeten som de lämnar under ett par veckor per år för att vara en viktig del av Sveriges försvar.”

Uniform på jobbet-dagen 2024 genomförs onsdag den 17 april. Ge dem en uppskattande nick eller gillande tummen upp där du stöter på de i uniform!

Uniform på jobbet-dagen

Hemvärnet

Jobba i Försvarsmakten – Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Det rekorderliga folket och Ny rikshemvärnschef på plats samt Nya uniformen i kort TV-presentation och första ordern är lagd och Uniformerad till osynlighet – världens camouflage

(Bilden är ett montage från den förklarande och hyllande barnboken Maria är med i Hemvärnet.)

– ”Uniform at Work Day”. Part time Soldiers in the Swedish Home Guard wear their field uniforms for a day at civilian work for public Reflection, Defence Will and attract more to Commitment

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]