Foto: Armémuseum

Stort intresse för ett väldigt speciellt årtionde i helgen

Armémuseums grepp att med en temafest återuppväcka delar av 1980-talet är en succé redan innan det hänt. Nu på lördag den 18 november festar man från 18:00 fram till ett på natten, i tidstypiska kläder från både väst och öst, med massor av aktiviteter, tidstypisk meny i restaurangen, diskjockey som plockar fram den rätta feelingen o s v.

Det var en helt annan verklighet som rådde och det är definitivt något som lockar med supermakterna, kalla kriget, kärnkraftsfrågan, övergången från 70-talskris till 80-talsförväntan, Berlinmuren, invasionsförsvar, U 137, det nya djärva modet, pasteller, musiken, drinkarna, 80-talsmaten m m, m m. För den som vill uppleva 1980-talet på nytt, eller för första gången, är det här ett strålande tillfälle!

Evenemanget sålde slut på nolltid via förköp. Enda chansen att komma in nu är att någon får förhinder (”t ex blir tagen av Stasi”, som man själva skämtar till det) och tvingas returnera sin biljett, varefter den i så fall dyker upp till försäljning hos Tickster igen.
Det här kan bli något förutsatt att förarbetet är gjort – och nog verkar det så alltid! Bravo Armémuseum! Kanske vågar vi hoppas på fler tillfällen?

Armémuseum skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter. Tillfälliga utställningar belyser dagsaktuella ämnen. Museets samling består av över 100 000 föremål från medeltiden fram till idag, inklusive en unik trofésamling från trettioåriga kriget. Till museet hör även ett arkiv och bibliotek. Armémuseum ligger på Riddargatan 13, centralt i Stockholm, och har fri entré.

Temafest: Kalla kriget


Film: Historieätarna – 1980-talet, säsong 2 avsnitt 4 (58:37 min)

Läs även Semper Miles: Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad och Närhet och tvång som vapen i kampen mot väst samt Allt för fiendens information i Deutschland 83

(Bild/foto: Armémuseum)

– Extremely popular 1980’s Theme Party at Swedish Army Museum in Stockholm.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]