Foto: Ulf Palm / Folk och Försvar

Kring förmågan att möta hot och kriser i en omvärld under omdaning

Folk och Försvar (FoF) har arrangerat den välkända Rikskonferensen sedan 1946, en återkommande händelse som de flesta idag känner väl och förknippar med ”Högis”, den enorma anläggningen Högfjällshotellet i Sälen där hundratals deltagare, beslutsfattare, ansvariga, tyckare, journalister m fl samlas i januari för några dagar tillsammans.

Förra året hann man innan allas vår verklighet förändrades med pandemin. Den här gången tvingas man på grund av ännu rådande läge vidta åtgärder men sammankomsten kommer att genomföras – på distans.

Rikskonferensen 2021, med temat ”Sveriges förmåga att möta hot och kriser i en omvärld under omdaning”, blir en något kortare digital variant, måndag-tisdag den 11-12 januari, och man öppnar passande nog årets upplaga med programblocket ”Utblick efter pandemin: Perspektiv på Sverige och världen” där framförallt utrikesminister Ann Linde och moderaternas ledare Ulf Kristersson tar till orda. Sedan fortsätter det med idel viktiga och högintressanta ämnen (se det utförliga programmet länkat nedan).

Dag två fokuserar till stor del på det militära och civila försvaret och vi noterar särskilt deltagande av bl a försvarsminister Peter Hultqvist, ordföranden och ledamöter ur Försvarsutskottet, överbefälhavaren Micael Bydén, chefen Högkvarterets ledningsstab Jonas Haggren och chefen MUST Lena Hallin.

Rikskonferensen kommer att kunna följas direkt och att ses i efterhand via FoF:s hemsida, på Youtube samt i SVT Forum på TV2 och Play.

Rikskonferensen 2021 – Program (PDF)

FoF Youtube – Rikskonferensen 2021

SVT Forum – Tablå

Om Folk och Försvars Rikskonferens

Läs även Semper Miles: ÖB och Säpochefen om vår yttre och inre säkerhet och Den största satsningen sedan 50-talet samt Finland ny ordförande i försvarssamarbetet Nordefco och Aurora 20 får stå tillbaka till förmån för gemensamma tag mot pandemin

(Bilden: Säkerhetspolischef Klas Friberg och chef för MUST Lena Hallin på Folk och Försvars Rikskonferens 2020. Något beskuren bild. Foto: Ulf Palm / Folk och Försvar.)

– Annual ”Rikskonferensen”, the foremost conference on Swedish Security and Defence.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]