Foto: Jørn H. Moen, Copyright Leverandør NTB scanpix

Dags för finalen i Deutschland 89

Många är de som fick upp ögonen för den här serien när den kom till Sverige 2016 och gladdes åt överraskningen att Deutschland 83 inte var det enda utan att det skulle komma att röra sig om en trilogi utspelandes med tre års mellanrum. Därefter har vi kunnat fortsätta följa unge Martin ”Kolibri” Rauch, en gång övertalad/tvingad till agent, moster Lenore och alla de andra i Deutschland 86 och nu är den tredje och avslutande säsongen här – av någon anledning nästan under radarn då det varit rätt tyst om premiären nu i januari.

Handlingen har kommit fram till 1989, ett ödesår för Östtyskland, Europa och världen då muren faller och gränsen till väst äntligen öppnas. Kaotiskt till stor glädje å ena sidan och mörka, bråda dagar å den andra för de som varit trogna ideologin och diktaturen. Finns det ett liv efter detta? Precis där tar Deutschland 89 avstamp för att i åtta avsnitt ta oss till slutet.

Säsongen finns tillgänglig i sin helhet på SVT Play, direktlänk nedan.

Trailer: Deutschland 89 | Offizieller Trailer | Prime Video DE (1:39 min)

SVT Play – Deutschland ’89

Läs även Semper Miles: Allt för fiendens information i Deutschland 83 och Succén Deutschland 83 fortsätter samt Närhet och tvång som vapen i kampen mot väst och Weissensee är tillbaka

(Bilden: Ungdomar klättrar upp på Berlinmuren, november 1989. Något beskuren bild. Foto: Jørn H. Moen, Copyright Leverandør NTB scanpix, CC BY-NC-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.no. Filmen: Amazon Prime Video Deutschland Youtubekanal.)

– Third and Final season, Deutschland 89