Foto: Paalso

TV-serien A Life’s Worth

Arbetet har pågått en tid och nu ska man vara färdiga med inspelningen för den kommande TV-serien A Life’s Worth som tar avstamp i den svenska succéromanen Ett halvt år, ett helt liv av veteranen Magnus Ernström.

Vi får i huvudsak följa några soldater i den första svenska FN-bataljonen i Bosnienkriget under tidigt 1990-tal. Situationen, dilemman, upplevelser och erfarenheter.

Hösten 1993, mitt i den förödande turbulensen som utspelade sig i Bosnien, inledde svenska FN-soldater ett farligt uppdrag för att skapa fred i ett splittrat land. A Life’s Worth följer resan för en grupp unga soldater och deras befälhavare när de kämpar med krigets komplexitet.”

Bland rollerna nämns särskilt Edvin Ryding (från bl a Young Royals, Älska mig, Gåsmamman och Fröken Frimans krig) som spelar den unge soldaten ”Strand”, Maxwell Cunningham (Top Dog, One More Time) som ”Forss”, Erik Enge (Bron, Tigrar) som ”Kilpinen” samt välkände Johan Rheborg som gör bataljonschefen ”Andréasson”.

A Life’s Worth produceras av Yellowbird, ”ett utav Nordens största dramabolag” och fransk-tyska Arte för att distribueras över världen av Viaplay.

Vilken eller vilka kanaler serien kommer att sändas i är ännu inte känt men sex avsnitt utlovas med premiär 2025. Se där, något att se fram emot!

Banijay – Yellow Bird and Arte Collaborate on Landmark Drama, A Life’s Worth

Försvarsmakten – Första svenska FN-bataljonen i Bosnien
Försvarsmakten – Avslutade internationella insatser
Försvarsmakten – Pågående insatser

Sveriges Veteranförbund – SVF

Veteranstöd Rapid Reaction – VRR

Tidigare kortfilm för att presentera boken Ett halvt år, ett helt liv (1:17 min)

Bokus – Ett halvt år, ett helt liv

Läs även Semper Miles: Ernström om Ett halvt år, ett helt liv och Verklighetens Balkan ur ett mycket intressant förstaperspektiv samt Veteraner om utlandsuppdrag och erfarenheter i ny digital utställning och Veteranmonument med viktiga budskap till Sveriges riksdag

(Bilden är en illustration från ett annat tillfälle och sammanhang. Något beskuren bild. Foto: Paalso, CC BY-SA 3.0 DEED https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en. Filmen: Magnus Ernström Youtubekanal.)

– Upcoming TV-series A Life’s Worth, inspired by real events within the Bosnian conflict in the 1990’s

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]