Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Rekrytering till Sveriges främsta helikopterförband

Nu öppnar det sig möjligheter när Särskilda helikoptergruppen (SHG) söker personal för uppdrag utöver det vanliga. För närvarande rör det sig om åtta tjänster, viktiga för verksamheten och förmågan: planeringsbefäl, försörjningssoldat, underrättelsebefäl, sambandstekniker, logistikbefäl, uppdragsspecialist, civila och militära flygtekniker.

Det ställs av förklarliga skäl en del krav vad gäller bakgrund, personliga egenskaper, kvalifikationer och meriter man har med sig, vilket framgår av såväl respektive jobbeskrivning som beskrivningen av Specialförbanden.

Särskilda helikoptergruppen finns vid Helikopterflottiljen och genomför taktisk transport, eldunderstöd samt underrättelseinhämtning med helikopter 15 och 16. All personal har frivilligt sökt sig till SHG och är särskilt uttagen och samtränad med Särskilda operationsgruppen (SOG). ”Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.”

De intresserade som kan vara av det rätta virket ska lägga datumet 11 augusti 2020 på minnet för det är sista ansökningsdag, men varför vänta?!


Film: Försvarsmaktens specialförband övar på Gotland (2:49 min)

Försvarsmakten – Jobb & utbildning: Helikoptergruppen, med mer info, krav, ansökan m m

Försvarsmakten – Specialförbandssystemet

Läs även Semper Miles: Optimal helikopterkraft med FARP och Cirka 100 skadade i våldsam attack utanför Borås samt Behov för 18-30 nya arméhelikoptrar inom kort och Öppet för ansökan till Nationella insatsstyrkan

(Bilden: ”Operatörer från SOG under Fast Rope Insertion från helikopter 16.” Något beskuren bild. Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten. Filmen: Försvarsmaktens Youtubekanal.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]