Foto: Frankie Fouganthin

Öppet för ansökan till Nationella insatsstyrkan

Redo att göra en insats utöver det vanliga som insatspolis i Nationella insatsstyrkan (NI)? En av de som sätts in när det verkligen blir utmanande och fordras specialkompetens Det är inte alls omöjligt men kräver såklart en hel del vad gäller bakgrund, egenskaper, fysiska-, psykiska- och medicinska krav, svenskt medborgarskap, högskolebehörighet, körkort m m.

Inte enbart för poliser. Visst, en bakgrund inom Polisen med genomförd grundutbildning och aspiranttjänstgöring är meriterande men intresserade från annat håll välkomnas också. Uppfyller man polisutbildningens grundbehörighet, är utbildad på pistol (tjänstevapen) och har något av följande ”i bagaget” går det också bra att söka:

– Försvarsmaktens grundutbildning och minst fyra års tjänstgöring
– Kustbevakningens grundutbildning och aspiranttjänstgöring samt minst fyra års tjänstgöring
– Tullverkets grundutbildning och minst fyra års tjänstgöring inom den brottsbekämpande verksamheten

Antagna som kommer in externt börjar med att genomföra en kortare polisutbildning för specialister. Sedan löper Nationella insatsstyrkans grundutbildning över sex-sju månader (med planerad start hösten 2020). Intressant? Se länkar nedan för detaljerad info, krav, ansökan, processen, jobbet o dyl.

NI utgör Sveriges yttersta polisiära resurs, extremt kompetent och vältränad. Det är de som kliver in och tar hand om händelser som är så allvarliga, ovanliga eller riskabla att de inte går att hantera inom ramen för den vanliga polisverksamheten. Man samarbetar med Säpo, förstärker polisens ordinarie resurser och har aktiv samverkan med sina utländska motsvarigheter.

Under perioden 16 september till 14 oktober är det öppet för anmälan!

UPPDATERAT: Ansök senast 15 oktober 2019

Film: Att Jobba Hos Nationella Insatsstyrkan (2:03 min)

Polisen, Lediga jobb – Insatspoliser till Nationella Insatsstyrkan

Polisen – Frågor och svar om rekrytering till insatspolis

Tidningen Svensk Polis – Mer terror kräver mer styrka

Läs även Semper Miles: Kungen hos Nationella insatsstyrkan och Behoven för tullen och polisen kommer med all rätt att kosta samt Frivilligt engagemang för att hjälpa polisen och SHG söker personal för speciella uppgifter och uppdrag

(Bilden: Personal ur Nationella insatsstyrkan vid terrorattentatet i Stockholm 2017. Foto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– Swedish Police recruiting for The National Task Force, internally but also welcoming suitable applicants from The Armed Forces, Coast Guard and Customs Service

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]