Foto: Marcus Åhlén/Försvarsmakten

Heldag med råge för öppen konferens kring totalförsvar

Kommande totalförsvarskonferensen i Visby samlar många namnkunniga och ämnen och riktar sig till alla som vill vara med, i syfte att höja kunskapen samt öka engagemanget kring totalförsvar.

Det är ett samarrangemang mellan Gotlands regemente och Länsstyrelsen Gotland med ansvariga beslutsfattare, myndigheter, organisationer och företag på plats. Medverkar gör inrikesministern, försvarsministern, landshövdingen, Länsstyrelsen, generaldirektören för MSB, chefen Gotlands regemente, Försvarsmaktens totalförsvarsavdelning, Försvarshögskolan, VD:n för Sveriges Radio och många, många fler. Det hela modereras av Annika Nordgren Christensen.

Konferensen sträcker sig över hela dagen och en bit in på aftonen, i två delar:
Först ”Engagemang, delaktighet och samhällets ansvar” under dagen samt ”Påverkanskampanjer och information – vem kan jag lita på?” under kvällen. Det går det bra att vara med på båda eller välja att fokusera på en av dem. Deltagandet på totalförsvarskonferensen är kostnadsfritt och det bjuds på såväl fika som enklare lunch.

OBS! Föranmälan krävs och ska vara gjord senast 10:00 den 23 september (se direktlänk nedan)

Tid och plats: Torsdag den 3 oktober kl 09:00-15:30 och 17:00-20:00. Wisby Strand, Strandvägen 4, Visby (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Länsstyrelsen Gotlands län – Anmäl dig till höstens stora konferens om totalförsvaret, med mer detaljerad info

Dagsprogram – Totalförsvarskonferens: ”Engagemang, delaktighet och samhällets ansvar” (PDF)

Kvällsprogram – Totalförsvarskonferens: ”Påverkanskampanjer och information – vem kan jag lita på?” (PDF)

Direktlänk, anmälan

Försvarsmakten – Totalförsvaret

Gotlands regemente (P 18)

Läs även Semper Miles: Lång projekttid men nya totalförsvaret är nu under arbete och Totalförsvaret åter! Hälften av landet utan fullgod civil styrning samt Nyheter, nyttiga idioter och egen insikt och En särskild dag då regementet åter skriver historia

(Bilden: Totalförsvarskonferens i Visby. Seminarium om kris, krig och propaganda. Från ett tidigare år. Foto: Marcus Åhlén/Försvarsmakten.)

– Total Defence Conference open to public in Visby, Gotland early October

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]