Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Åter Garnisonens dag på Gotland

För första gången med nya Gotlands regemente öppnar man upp och bjuder stolt in till Garnisonens dag strax söder om Visby med start 13:00 på lördag!

Vilka är de och vad gör de? Vad har de för utrustning, fordon och vapen? Och inte minst, hur ser det ut där inne på garnisonen som stadigt växer till sig? Passa på att för en stund under eftermiddagen träffa soldater, officerare, civilanställda, personal ur Hemvärnet och från våra frivilliga försvarsorganisationer. Såklart kommer även regementets maskot, gutebaggen och heders-vicekorpralen Harald V, att finnas med.
Förhandsinformationen är lite knapphändig. Kanske för att behålla ”överraskningsmomentet”? Det blir hur som helst en hel del spännande att se och uppleva. Till exempel har man rullat fram stridsfordon och varför inte passa på att åka med en tur i bandvagn m m?

Enligt uppgift kommer det att vara väl skyltat samt finnas personal som visar besökande till rätta. De som kommer i bil uppmanas att köra in på området via ”Tjautväg”. Någon väg med det namnet har vi inte kunnat finna men har kommit till slutsatsen att det borde bli avfart från länsväg 140 ca 1,3 km söder om ordinarie väg (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

(Här ska också nämnas att Tofta skjutfält är öppet för allmänheten under helgen, från lördag 21/9 kl 12:00 till måndag 23/9 kl 7:30. Perfekt för den som tänker sig en naturupplevelse i vacker gotländsk miljö.)

Tid och plats: Lördag den 21 september klockan 13:00-15:30. Gotlands regemente, Tofta

Gotlands regemente (P 18)

Läs även Semper Miles: Gotlands regemente officiellt åter idag och Vad blir nästa ”Gotland” när Gotland nu åter är på kartan samt EU som garant för ett alltjämt obeväpnat Åland? och Världens största demokratiska mötesplats i Visby

(Bilden med bl a baggen Harald V är från invigningen av Gotlands Regemente, 2018. Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten.)

– First Garrison day for Sweden´s latest regiment, Saturday

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]