Foto: Copyright Saab AB

Fortsatt förtroende och betydande uppgraderingar enligt nytt kontrakt med NL

Ska det övas så är det lika bra att satsa så det blir rätt och allra, allra bäst.

För en tid sedan kunde vi rapportera om att amerikanska marinkåren tecknat avtal för avancerade stridssimuleringssystem från Saab för dryga miljarden. Kort därefter visar det sig att även nederländska försvaret investerar i nytt träningssystem och ett serviceavtal som sträcker sig över 10-15 år!

Den här långsiktiga lösningen säkerställer vår träningsförmåga och möjligheten att träna nationellt och tillsammans med våra internationella partners. Genom den här uppgraderingen utökas flexibiliteten och realism i våra träningssystem och förbättra vår interoperabla förmåga”, säger arméchefen, generallöjtnant Wijnen.

Redan år 2000 fick Saab den första beställningen på mobilt träningscenter från den nederländska försvarsmakten och har sedan dess kontinuerligt levererat uppgraderingar och service inom programmet.

Den aktuella affären är värd motsvarande ca 1,4 miljarder svenska kronor och av vad vi erfar är leveransstarten nära förestående.

Saab – Products – Training and Simulation

Nederländska försvarsmakten

äs även Semper Miles: Nästa generations simuleringssystem för dryga miljarden från Saab och NATO:s vetenskapspris till svensk officer samt Svenska grejor är kvalitetsgrejor och Slutgiltiga erbjudandet för nya flygplan till Finland

(Bilden är en illustration, något beskuren. Foto: Saab AB, Copyright Saab AB.)

– Saab to Deliver live Combat Training systems and services to the Dutch Armed Forces

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]