Foto: Copyright Saab AB

Slutgiltiga erbjudandet för nya flygplan till Finland

Det rör sig stadigt framåt och Saab står redo att presentera sitt bästa och slutgiltiga erbjudande för nya flygplan till Finland.

I pågående HX-programmet, där vår goda granne och försvarssamarbetspartner står i begrepp att ersätta sin flotta av F/A-18 Hornet, är det såklart fler om budet men Saab och Sverige erbjuder den på många, många sätt förträffliga och framtidssäkrade Gripen och toppar dessutom med GlobalEye! Något som torde stå sig enormt starkt i konkurrensen och det kommande finska beslutet!

Runt omkring handlar det vidare om hälsosamt utvecklat samarbete länderna emellan med engagemang, åtaganden, affärer och tillväxt.

En annan viktig och bidragande faktor är att det svenska och finska flygvapnet gör saker på likadana sätt och vi gör saker tillsammans. Nog vore det t o m ännu bättre för Sveriges- och Finlands försvar samt regionens stabilitet ifall vi framöver också använder samma system?!

Beslut för val av nya flygplan kommer att fattas senare i år!

Fredag den 30 april bjuder Saab in till en öppen pressträff där Saabs VD och koncernchef, Micael Johansson, chefen för Gripenkampanjen i Finland, Magnus Skogberg och Sveriges flygvapenchef, generalmajor Carl-Johan Edström, talar om erbjudandet och aktuellt läge. Direktsänds på nätet med start 09:30 (direktlänk nedan). Ingen registrering eller föranmälan behövs. Webbsändningen kommer även att kunna ses i efterhand.

Saab Presents Best and Final Offer for the HX Programme in Finland

Saab – Gripen E-series

Saab – GlobalEye AEW&C

Finska försvarsministeriet – HX-jaktplansprojektet

Ilmavoimat – Finska flygvapnet

Läs även Semper Miles: Finland inleder provflygning med Gripen och fyra andra kandidater och Vägbasövning går igång i norra Finland samt Framåt för GlobalEye utomlands och kanske snart även här hemma och Första leveransen inför produktion av svensk-amerikanen T-7A

(Bilden: Gripen och GlobalEye. Foto: Copyright Saab AB.)

– Livestream Media briefing about Saab’s best and final offer for Finland’s HX fighter programme, Friday 30th April

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]