Foto: Holger.Ellgaard

Arsenalen öppnar igen

Positiva nyheter från Skandinaviens största militärfordonsmuseum som meddelat att de öppnar för besök igen!

Den ursprungliga planen var att tidvis kunna hålla öppet redan från februari i år men läget ville annat och det fick allt vänta lite till. Fullt förståeligt – men nu händer det alltså.

Åtgärder och vissa förändringar har vidtagits för att möta aktuella rekommendationer och krav rörande pandemin. I de rejält tilltagna lokalerna har man t ex fått grönt ljus att med bibehållen säkerhet ta emot upp till 380 besökare samtidigt. Gott om plats, även med säkra avstånd.

Arsenalen, strax utanför Strängnäs, öppnar åter på lördag den 1 maj klockan 11:00 och kommer därefter hålla öppet lördagar och söndagar 11:00-17:00, till att börja med. Längre fram i sommar hoppas man på att kunna utöka öppettiderna med flera dagar i veckan.

Vilken härlig möjlighet som blir tillgänglig igen med massor att uppleva för alla åldrar, med utgångspunkt i väl valda delar av militärfordonshistoria och mer! Det har blivit dags för helgutflykt av det trevligare slaget!

Arsenalen – Officiella hemsidan med detaljerad info som priser, betalningsformer och inte minst råd ”innan och under besök”

Arsenalen – Hitta hit

Läs även Semper Miles: Tummen upp för Arsenalen, Strängnäs och Ännu säkrare kommunikation och styrning i ny CV90-affär samt Internationell Tankfest Online med Arsenalen, WOT och många fler och Leopard 2A7:orna har börjat rulla in hos de danska pansarförbanden

(Bilden av muséets entré är från ett tidigare tillfälle. Foto: Holger.Ellgaard, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.sv)

– The Swedish Tank Museum ”Arsenalen” to reopen 1st May

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]