Foto: Clavister

Ännu säkrare kommunikation och styrning i ny CV90-affär

Svenska, ledande cybersäkerhetsleverantören Clavister med bas i Örnsköldsvik ska tillsammans med BAE Hägglunds uppgradera 122 st CV90, med option på ytterligare 19, för vad som ännu benämns ”en betydande västeuropeisk försvarsmakt”. (Det torde kunna röra sig om Nederländerna som stadigt håller sig i CV90-täten, nyligen lagt en uppgraderingsorder i den storleksordningen – och det faktum att bilden i pressmeddelandet visar just en ”NL-vagn”.)

Uppgraderingarna omfattar områden som säker kommunikation in och ut för användare, system och protokoll samt ökad motståndskraft i den nätverksinfrastruktur som används för att hantera bl a vapen-, kamera-, stridslednings- och motorstyrningssystem. Fordonen utrustas med än mer robusta, integrerade cybersäkerhetsfunktioner som klarar extrema miljöförhållanden och omfattande fysiska attacker.

Att skydda militär personal har idag utvecklats långt mycket längre än bara tjockare pansar runt stridsfordon. Vi är dedikerade till att hjälpa och förbereda försvarsorganisationer och nationer för cyberkrigföring genom våra specialutvecklade produkter. Oavsett om det gäller jetflygplan, fartyg, tanks eller andra stridsfordon, så har dessa förvandlats till datacenter i luften, till sjöss och på land, och deras inbyggda nätverk är nu en kritisk del av dagens krigföring” säger John Vestberg, VD på Clavister.

Clavister erbjuder sedan över 20 år unika mobila och fasta säkerhetslösningar med kunder i över 150 länder!

Arbete och leveranser påbörjas under 2021 och ska pågå till 2025. Ordervärdet ligger kring 50-90 miljoner svenska kronor, beroende på hur optionerna för olika tillägg aktualiseras.

Clavister

BAE Systems

BAE Systems – Products – CV90

Läs även Semper Miles: Ny stororder kring CV90 för BAE Hägglunds och Livstidsförlängning med omfattande uppgraderingar för Schweiz CV90 samt Lyckade hemliga test med PV-robot för CV90 och Idealiska och extrautrustade för att klara de tuffaste alpina kraven

(Bilden är en tänkvärd illustration. Foto: Clavister.)

– Leading Swedish Cyber Security vendor Clavister and BAE Systems to upgrade some 122 CV90 IFV’s

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]