Foto: Russian Ministry of Defence, Mil.ru

Militär verksamhet alltjämt igång där Ryssland väljer att sticka ut

Så har vi kommit en bit in i juli och under sommarmånaderna breder lugnet ut sig med semestrar, återhämtning och fritidsaktiviteter. Till det förstås den förbaskade coronan som håller tillbaka mångt och mycket. Det gäller dock inte överallt. Bland annat håller vårt och andra länders försvar igång verksamheten om än vaket selektivt på övningsfronten och med fokus på samhällets behov.

På det området sticker ryssarna ut ordentligt där militären enligt försvarsminister general Sergei Shoigu har det synnerligen aktivt med över 15 500 övningstillfällen för övningsåret! En enorm siffra.

Här ska vi ändå ha i minne att det såklart finns ett intresse av att framstå som opåverkade och riktigt i farten. Därför räknar nog herr försvarsministern in varenda liten enskild gruppaktivitet till större och mer omfattande övningar som ser ut att bli av, t ex kommande Kavkaz-2020 (Kaukasus 2020).

Faktum kvarstår dock. Besvärliga tider eller inte så fortsätter verksamheten och övandet, här hemma och runt om i världen. På sina håll kan väl ändå behov, volym och omfattning starkt ifrågasättas?!

Läs även Semper Miles: Ryska ungdomar ska genomföra mönstring som vanligt och Aurora 20 får stå tillbaka till förmån för gemensamma tag mot pandemin samt Intensivt i långköraren Baltops som börjar idag och Hangarfartyg för helikoptrar och större amfibiska operationer och Ansträngd rysk budget men försvarsmakten prioriteras

(Bilden är från storövningen Zapad från ett tidigare år. Foto: Russian Ministry of Defence, Mil.ru.)

– Everybody need practice but Russia holds over 15.500 military exercises despite the Corona pandemic

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]