Foto: Jan Pesula

Nu går man igång med årets upplaga av prövande Maratonmarschen

Det finns en hel del utmaningar och tävlingar att ge sig på, för att sätta sin egen förmåga på prov och/eller hävda sig mot andra. Hur vore det att gå till fots i stort sett oavbrutet i över tre och ett halvt dygn?

I Maratonmarschen är det fysisk och psykisk uthållighet som gäller medan man i promenadfart om 5 km/h nöter på för att hänga kvar så länge som möjligt, för att se hur långt man själv och andra håller ut och kanske t o m bli ensam kvar och vinna.

Förra året startade 193 deltagare och efter nya rekordtiden 87 timmar och 48 minuter, en bra bit in på andra varvet runt Mälaren, var Richard Andersson från Lund ensam kvar och segrare!

Nu är det dags igen! Ikväll samlar arrangören Fotrally IK årets 239 anmälda vid Villa Källhagen intill Sjöhistoriska muséet på Djurgården i Stockholm och 21:00 sätter man av.

Maratonmarschen – Direkt till ruttbeskrivning med hålltider, etappkartor o dyl (missa inte högerkolumnen)

Maratonmarschen – Officiella hemsidan med mer info, deltagare, Livebevakning m m

Läs även Semper Miles: Veteranmarschen 2019 går på Gotland och Spännande och krävande Bornholm runt samt Dramatiskt vinterlopp i Sveriges vackraste natur och Semper Miles på Sveriges tak

(Bilden: Nykvarn mellan Södertälje och Mariefred. Är man med hit en andra gång så finns det chans till seger. Foto: Jan Pesula, PD https://sv.wikipedia.org/wiki/Public_domain)

– Extreme long walking! Last year it took some 440 kilometers and almost 88 hours to win. Tonight at nine they are off again

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]