Foto: Bornholm Rundt Marchen

Spännande och krävande Bornholm runt

För den som önskar en utmaning till fots är det hög tid att anmäla sig till den 43:e upplagan av Bornholm runt-marschen där man tillsammans med ca 350-400 deltagare går tre dagsetapper för att testa den egna förmågan och såklart för att få den eftertraktade medaljen och diplomet.

Här gäller det att inte låta sig luras av några förutfattade meningar som att Bornholm där rakt söder om Sverige är en liten ö (så det kan ju inte bli så långt) eller att det skulle vara platt.

Till att börja med handlar det om Danmarks längsta marsch på totalt 125 kilometer, fördelat på i ordning 30, 45 och 50 km. Etapperna blir alltså längre för var dag. Vidare bjuder Bornholm på kuperad terräng, en av orsakerna till varför marschen benämns ”En av de mest spännande och fysiskt krävande i Europa”, något som säkert överraskat många. I fjol startade 358 varav 295 tog sig i mål.

Men det är inte bara en krävande utmaning utan samtidigt en stor gemenskap att bli del av och att uppleva något spännande och nytt på den vackra, inbjudande ön.

Marschen genomförs medsols fredag till söndag, 5-7 juli med start vid Almegårds kaserne i Rönnes norra utkant, garnisonen där bl a kavalleriförbandet III.Opklaringsbataljon är förlagd.
Obs! Sista anmälningsdag är 1 juni.

Bornholm Rundt Marchen – Officiella hemsidan

Bornholm Rundt Marchen – Broschyr 2019 (PDF)

Bornholm – Satellitbild, karta, gatuvy m m från Google Maps

Läs även Semper Miles: Fortsatt gott samarbete i söder och Även Danmark åter till nationellt försvar och regional fokus samt Leveransen av nya Scanialastbilar till danska försvaret har börjat och Även Danska soldater till Sahelregionen i Afrika

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: Bornholm Rundt Marchen.)

– 43rd Official March around Bornholm Island, open for registration

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]