Foto: Peter Bylund / Höga kusten Winter Trail

Dramatiskt vinterlopp i Sveriges vackraste natur

Det är en utmaning som heter duga i den välkuperade terrängen. Platsen kallas inte Höga kusten för ingenting! Men det betyder samtidigt en upplevelse utan dess like med underbar, unik miljö och fantastiska vyer (i tidningen Sveriges Natur 2016 framröstad som Sveriges vackraste natur. ”Höga kusten ger inte bara en skönhetsupplevelse. Den är också en tidsresa genom tusentals och miljontals år”).

Terrängloppet Höga kusten Winter Trail går mitt i vintern, den 24 februari, över 25, 35 eller 50 kilometer och beskrivs som ”utmanande då den är både brant och till stor del snöfylld. Vissa delar följer välmarkerade stigar, andra går på isig stenhavsbotten som stigit hundratals meter ur havet sedan senaste istiden”. Som deltagare behöver man inte vara elit men i god form. Den stora mängden bilder och filmer på hemsidan ger en god inblick i hur det varit tidigare år och vad man kan förvänta sig.

Här kommer likasinnade samman på riktigt, boende i närliggande FriluftsByn. Dagen innan hålls löparskola samt info och intressanta föreläsningar. Start och målgång är gemensam oavsett val av etapp och efteråt firas det välförtjänt och ordentligt med prisutdelning och After Trail. En komplett helg för alla sinnen, dramatisk på många sätt, och det är hög tid att anmäla sig!


Film: Höga kusten Winter Trail (2:02 min)

Höga kusten Winter Trail – Officiella hemsidan

Direkt till banprofil och etapper

FriluftsByn

Läs även Semper Miles: Försvarets multisportlag SAFAT är femte bästa i världen och Full rulle på Försvarsmaktens största ungdomstävling samt Swedish Armed Forces Adventure Team är världsmästare

(Bilden: Utmaning i underbar natur med fantastiska vyer. Foto: Peter Bylund / Höga kusten Winter Trail. Något beskuren.)

– Challenging but rewarding in wonderful, unique environment in Höga kusten Winter Trail cross-country running 24th February

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]