Foto: Mauritsvink

Nijmegenmarschen ställs in även 2021

Det är med stor sorg som arrangören av berömda långdistansmarschen 4-daagse i Nederländerna under eftermiddagen meddelade att det tyvärr inte blir något i år heller.

På grund av det ännu skakiga pandemiläget tvingas man ställa in den populära Nijmegenmarschen på nytt. Säkerheten för deltagare, funktionärer och åskådare kan helt enkelt inte garanteras. Som exempel anges att det blir svårt, för att inte säga omöjligt, att i alla sammanhang hålla avståndet och att det är oklart hur långt vaccinationsprogrammet kommit tredje veckan i juli när världens största evenemang i sitt slag av tradition brukar genomföras.

Fortfarande ingen 104:e upplaga alltså men arrangören ser enligt uppgift över några alternativ för att ändå, på något sätt, kunna knyta marschdeltagare från hela världen till staden Nijmegen i sommar. Exakt vad det innebär ber man att i så fall få återkomma till. Intresserade uppmanas att hålla koll på officiella hemsidan framöver.

Redan i december gjorde den Svenska officiella Nijmegendelegationen bedömningen att det skulle bli fortsatt svårt och beslutade att man skulle stå över 2021 (se länk nedan)

De 4-daagse – The Four Days Marches

Läs även Semper Miles: Svenska Nijmegendelegationen tar nytt sikte på 2022 och Det blir ingen Nijmegenmarsch i år samt Lite historik och fakta kring Nijmegen-marschen och Många ser fram emot Elfsborgsmarschen

(Bilden är från en tidigare upplaga av Nijmegenmarschen. Foto: Mauritsvink, CC BY 2.5 https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/deed.en)

– No Four Days Marches in Nijmegen, Netherlands in 2021, announced today

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]