Foto: Para Endurance Race gm Rekyl

Heder och helvete i Para Endurance Race

Det är en utmaning av rejält slag. Ramsan ”70 km, 40 kg, 24 timmar” säger en hel del om vad de deltagande tvåmannalagen i Para Endurance Race (PER) ställs inför. Att lagvis under max 24 timmar, medförande 40 kilos packning, förflytta sig drygt sju mil, är ingen lek.

Under dygnet lördag-söndag (9-10 september) gäller det att i skiftande terrängförhållanden orientera och ta sig hela vägen till mål i Fallskärmsjägarlägret vid Karlsborgs fästning – via ett antal stationer längs vägen där lagen på olika vis prövas lite extra.

Stolta segrare ska koras, men man ska minnas att redan deltagandet ses som hedersamt och att lyckas ta sig i mål är mycket stort! Utöver den åtråvärda förstaplatsen delas det ut pris till alla som lyckas genomföra den helvetiska strapatsen!

Para Endurance Race är ett samarbete mellan Fallskärmsjägarna och Rekyl och är en civil variant av legendariska Örnmarschen, en av de hårda prövningar som ska klaras för att bli godkänd som fallskärmsjägare. Det attraherar många, rymmer upp till 100 lag och har arrangerats sedan 2018.

Efter att ha startats ut under förmiddagen är 2023 års upplaga i full gång.

|||

> UPPDATERAT 2023-09-10: Samtliga resultat i Para Endurance Race 2023

|||

Live Map – Följ patrullerna via GPS

Para Endurance Race – Officiella hemsidan

Om Fallskärmsjägarklubben

Det här är Rekyl

Läs även Semper Miles: Flera långdistansmarscher i och kring huvudstaden och Elfsborgsmarschen 2023 genomförd samt Semper Miles högre upp än någonsin på toppen av Norge och Alltid Före gör dig lugnare, gladare och starkare

(Bilden är från en tidigare upplaga. Något beskuren bild. Foto: Para Endurance Race gm Rekyl.)

– Para Endurance Race, civilian challenge based on one of the tests to become a Swedish Para Ranger

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]