Foto: Semper Miles

Elfsborgsmarschen 2023 genomförd

Lördag morgon och vi hade äran att vara på plats. Solen var relativt nyuppstigen liksom de många laddade deltagarna som anslöt vilka såg fram emot att under morgonen få starta ut i Elfsborgsmarschen 2023, den 15:e i ordningen.

Marschen som sträcker sig över lördag och söndag bjuder in till trevliga men såklart även prövande varianter om 2 x 20 km eller 2 x 40 km. Med start och mål vid Hemvärnsgården i Partille.

Ledningen för det populära eventet kunde glatt meddela att det i denna upplaga fanns över 100 civila och uniformerade deltagare anmälda. Till största delen svenskar från när och fjärran samt, extra trevligt, tillresta från Danmark och Nederländerna!

Efter anmälan, förberedelser och genomgång gick starten i två omgångar vid 07:00 och 09:00 och man kom iväg för att enskilt och i grupp spendera fulla marschdagar i ömsom natursköna- ömsom urbana miljöer kring Göteborg.

Elfsborgsmarschen arrangeras varje år och utöver det trevliga i att komma samman med vänner, göra nya bekantskaper och testa sig själv föräras varje deltagare och grupp som fullföljer medalj respektive diplom. Elfsborgsmarschen är även godkänd och perfekt som marschprov för den och de som avser vandra vidare i fyradagarsmarschen i Nijmegen.

Elfsborgsmarschen – Officiell Facebooksida

Läs även Semper Miles: Lite historik och fakta kring Nijmegen-marschen och Semper Miles på Sveriges tak samt Högtidlig återinvigning av Amf 4 i Göteborg

(Bilden: Genomgång och start. Foto: Semper Miles.)

– Long Distance Marches around Gothenburg ”Elfsborgsmarschen, open to both Military and Civilian participants

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]