Foto: Anneli Karlsson, SMM resp Jiří Komárek

Åter öppet för maritim, spännande historia

För säkerhets skull har verksamheten hållits stängd men det börjar hända grejor.

Till mångas glädje lättas det upp lite här och där och det blir åter möjligt att besöka flera av våra muséer för historia, kunskap, minnen, trevnad m m. Fortfarande gäller försiktighet och stort säkerhetstänk från arrangörerna med vissa begränsningar, samt eget ansvar av besökarna förstås, men ändå!

Sjöhistoriska på Gärdet i Stockholm har öppnat igen sedan några dagar och Marinmuseum på Stumholmen i Karlskrona slår upp portarna på onsdag den 26 maj! Otroligt välkommet för alla som är svältfödda på aktiviteter och kanske i synnerhet saltstänkta, spännande utställningar. Båda erbjuder mycket att se och uppleva såväl inom- som utomhus.

Besökare är åter välkomna! Läs mer om öppettider och vad som gäller där (och på andra håll) via länkarna nedan.

Sjöhistoriska

Marinmuseum

SMHA – Muséer

Läs även Semper Miles: Armémuseum öppnar igen och Arsenalen öppnar igen samt Med FSvR och R142 Ystad i vår, sommar och höst och Bra mix av drama och dokumentärt i ”Han sprang åt fel håll”

(Bilden: Sjöhistoriska och Marinmuseum! Foto: Anneli Karlsson, SMM, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.en respektive Jiří Komárek, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– The Maritime Museum just re-opened and Sweden’s Naval Museum to follow Wednesday

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]