De flesta kan kliva på när marsch blir extremsport

Tänk dig en marsch där alla deltar på samma villkor och där målet är att ta dig längre än alla andra, och ”alla andra” förra året var 327 stycken så nog finns det både glada medtävlande och tillika motstånd. Det är hyfsat jämförbart med andra långlopp, t ex Vasaloppet men med den stora skillnaden att ingen vet var målet är. Det är det här man kallar fotrally.

I fjol kämpade Richard Andersson från Lund i hela 81 timmar innan han var ensam kvar och segrare! Många deltagare gör dock det här för att utmana sig själva och/eller sina kamrater. Hur länge hänger jag med? Hur står det sig mot tidigare resultat? Var placerar jag mig jämfört med alla andra startande?

Starten går fredag kväll den 29 juni vid Sjöhistoriska museet på Gärdet i Stockholm. Därefter går rutten medsols runt Mälaren via bl a Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna och så upp till Västerås (halv två på söndag eftermiddag) för att vända tillbaka mot Stockholm på norra sidan via Enköping, Sigtuna, Järfälla och Kista. Efter tre dygn på fötter varvar de kvarvarande vid Sjöhistoriska för att ge sig ut på ett nytt varv.

Från och med den 3 april klockan 12:00, görs 130 platser tillgängliga för anmälan via hemsidan och intresset är stort så det gäller att vara med i svängarna för att komma med.

Fotrally – Officiella hemsidan med mer info, tips, anmälan m m

Läs även Semper Miles: I Fotrally går man till det absolut inte går längre och För och med veteraner till fots genom landet samt Spring eller cykla Vasaloppet

(Bilden är från ett annat tillfälle. CC0/PD)

– Today, 3rd April, tickets for Swedish Fotrally are released. The march where you walk until you can’t make it anymore. How far will you manage?

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]