Foto: Tiger-Model

Detaljerade Stridsbåt 90 i rejäl skala angör Sverige

Den väl tilltagna plastmodellen av Stridsbåt 90 (Combat Boat 90, CB90) skulle ha släppts förra året. Efter lång väntan verkar de senaste beskeden stämma för som det ser ut smyger den just nu in på hyllorna hos de svenska återförsäljarna. Prisbilden i Sverige ser ut att hamna ungefär motsvarande vad det skulle kosta att beställa den utomlands ifrån då det tillkommer frakt, avgifter och slutligen moms på hela rasket.

Efter flera kontakter med tillverkaren Tiger-Model visar det sig tyvärr inte bli någon premiär med ”buller och bång” som vi förväntat oss. Lite otaktiskt eftersom CB90 torde kunna skapa rätt stort intresse inte bara på modellhobbyfronten i Sverige och de länder där den imponerande svenska stridsbåten är i tjänst. Nåväl, med eller utan marknadsföring, nu är den här i alla fall!

Väntans tider är över och oavsett varifrån man väljer att ta hem sin båt lär den överraska med detaljrikedom och storlek. Färdigbyggd hamnar den på 49 centimeter i längd. Skalan 1/35 gör den dessutom kompatibel med annat militärt som t ex fordon, figurer och miljöer. Det ryktas även om att svensk märkning (dekalark o dyl) till CB90:an är på gång från svenska Maestro Models som sedan 1990-talet specialiserar sig på korrekta detaljer och tillbehör för svenskt och skandinaviskt flyg. Bara att göra tummen upp och kasta loss!

Tillgänglig från flera håll. Här är några av återförsäljarna:

Radiostyrda-modeller.se
Hobbyland
Alfa Hobby
Rebell Hobby
Habo Hobby
m fl

Amazon.com

Maestro Models

Läs även Semper Miles: Eftertraktad svensk kvalitet från Docksta och Varven i Docksta och på Muskö säljs innan nyår samt Den halvmetern långa CB90 låter vänta på sig lite till och Stridsbåt 90H hemma hos dig

(Bilden: Kartongen med lämpligt bärhandtag. Foto: Tiger-Model)

– It seems like the 1/35 scale model of the Combat Boat 90 finally is sneaking its way to the Swedish shelves

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]