Foto: Svensk Veteran arkivbild

Rekyl utsett till årets veteran

Idag firas Veterandagen och det händer en hel del på olika platser, även fast det är ett anpassat evenemang även i år.

En mycket hedersam och trevlig programpunkt under dagen är att Sveriges Veteranförbund (SVF) utser årets veteran!

I år blev det annorlunda även på den fronten då det inte var en person utan ett företag som erhöll den åtråvärda titeln – Rekyl – bestående av helyllekillarna Daniel Ingdahl, Jon Svärdhagen och Christan Wallenius som var och en även tilldelades SVF:s medalj i silver för sina insatser.

Sveriges Veteranförbunds motivering: ”Rekyl har valt att bygga ett starkare samhälle genom att stötta våra utlandsveteraner och våra kvinnor och män som skyddar det vackraste vi har; vår fred, frihet och demokrati. De som ytterst garanterar vårt lands oberoende under sina bästa år och de som väljer att genom militära insatser hjälpa människor i länder till ett liv i fred och säkerhet. Genom sin försäljning har Rekyl bidragit till att veteranorganisationernas kassa med jämna mellanrum får ett välbehövligt tillskott samtidigt som de med sitt entreprenörskap och sin inställning visar att inget är omöjligt.”

Sveriges Veteranförbund – Årets veteran

Rekyl – Det här är Rekyl

Läs även Semper Miles: Veterandagen 2021 och Veteraner om utlandsuppdrag och erfarenheter i ny digital utställning samt Ditt livs viktigaste bok blir verklighet och Stenhårda prövningar i Para Endurance Race 2021

(Bilden: Christian, Jon och Daniel vid ett tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Svensk Veteran arkivbild.)

– Company ”Rekyl” appointed Swedish Veteran of the Year

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]