Foto: Rekyl, Para Endurance Race

Stenhårda prövningar i Para Endurance Race 2021

De som antar den här ultimata utmaningen bör ha förberett sig väl på alla sätt. Man medverkar i lag om två där uppgiften är att tillsammans inom 24 timmar med minst 40 kg gemensam packning navigera och tillryggalägga drygt 70 kilometer (sju mil) i växlande terrängförhållanden, om hösten i Västra götaland.

Redan att lyckas genomföra det här är stort och det premieras. Lägg sedan till dimensionen att det är en tävling på tid med ett antal utmanande moment som ska utföras längs vägen, ibland som stridspar – ibland enskilt, för att tjäna tidsavdrag eller straffas med tillägg. Förra årets vinnare ”Team Carlstad Carriers” gjorde det på totalt 12 timmar och 51 minuter!

Para Endurance Race är ett samarbete mellan Fallskärmsjägarna och Rekyl och är en civil variant av legendariska Örnmarschen, en av de stenhårda prövningar som ska klaras för att bli godkänd som fallskärmsjägare. Den attraherar många, rymmer upp till 100 lag och har arrangerats årligen sedan 2018. Efter mycket noggranna åtgärder och med myndigheternas bifall t o m ifjol.

Årets upplaga går av stapeln helgen 17-19 september, som vanligt med utgångspunkt Karlsborg och det är öppet för anmälan!

Para Endurance Race (officiella hemsidan med mer info, anmälan o dyl)

Fallskärmsjägarklubben

Rekyl

Försvarsmakten – Fallskärmsjägare

Läs även Semper Miles: Dokumentär om vägen till att bli jägare producerad av K 3 och Mycket lyckad Military Weekend i Karlsborg, för tjejer av tjejer samt Något avsides lever fortfarande anläggningen med tradition av mystik och sekretess och Ditt livs viktigaste bok blir verklighet

(Bilden är från en tidigare upplaga. Foto: Rekyl, Para Endurance Race.)

– Based on one of the required tests to become a Swedish Para Ranger! Open for registration to 2021 edition of Para Endurance Race

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]