Foto: Lars-Eric Sundin/Försvarsmakten

Mycket lyckad Military Weekend i Karlsborg, för tjejer av tjejer

För några veckor sedan kunde vi berätta om en ny giv med en särskild Military Weekend för tjejer, av tjejer. Ett annorlunda utgångsläge och miljö för deltagarna och samtidigt stärkande för de kvinnor som redan finns i leden.

K 3 var beställare så platsen blev inte helt överraskande välkända Karlsborg där Försvarsutbildarna arrangerade tillsammans med kvinnliga befäl från flera av våra regementen som genomförde.

I veckoslutet som passerade genomfördes det hela med intresserade, förväntansfulla deltagare och ett välkomponerat program med allehanda punkter från försvarsinformation och logementsliv till stridsuppvisning, skarpskjutning, UAV och hopp från fallskärmsjägarnas övningstorn m m. Allt gick enligt plan med idel beröm och fina erfarenheter i bagaget. Storartat! Det lär kunna bli fler tillfällen av den här sorten.

Redan nu finns en välskriven och sammanfattande artikel från ett av de ansvariga befälen på kursen (som f ö tidigare medverkat här på Semper Miles).
Mycket intressant inblick! Läs den:

Storartad MW-helg på K 3

Försvarsutbildarna – Om Military Weekend

Livregementets husarer (K 3)

Försvarsmakten – Jobb & utbildning

Läs även Semper Miles: Ny giv när kvinnliga befäl leder introduktion för kvinnor och Fortsatt jämlikhetsarbete och fler kvinnor i försvaret och Tjejer är sämre och Prova på med en Military Weekend

(Bilden är från helgens MW. Något beskuren bild. Foto: Lars-Eric Sundin/Försvarsmakten.)

– Informative and try-out Military Weekend – for women by women

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]