Foto: Anna Nilsson/Försvarsmakten

Fortsatt jämlikhetsarbete och fler kvinnor i försvaret

Idag vill vi gärna sälla oss till firandet av den Internationella kvinnodagen. Tack alla kvinnor för att ni finns och det i så många fundamentala roller, lätta att förhålla sig till som mamman, systern, mormor, farmor, kamraten, flickvännen, frun, dottern, kollegan, svärmor m fl. Respekt!

Dagens uppmärksammande har sitt ursprung i vänsterrörelsen på 1910-talet. I modern tid firar vi sedan 1978 efter en resolution i Förenta Nationernas generalförsamling och sedan 1980 är den 8 mars officiellt Internationella kvinnodagen – i hela värden.

Försvarsmakten arbetar för jämställdhet och jämlikhet och bedriver bl a kampanjer i sociala- och vanliga media och särskilda informations- och rekryteringsinsatser för att få fler kvinnor att ansluta och berika verksamheten. Det har redan hunnit pågå en tid i år och pågår fortsatt varje dag året runt, men som på många håll brukar märkas ytterligare just denna dag. På 21 platser runt om i landet har Försvarsmakten ordnat så man den 8 mars kan träffa kvinnor som arbetar på olika platser och i olika befattningar och höra dem berätta, ställa frågor etc.

Försvarsmakten – Internationella kvinnodagen (inkl lista för orter och tider

Försvarsmakten – Nätverk Arméns kvinnor

Försvarsmakten – Jämställdhet och jämlikhet

United Nations – International Women’s Day 8 March

(Bilden är från en informations-/rekryteringskampanj på kvinnodagen ett tidigare år. Beskuren bild. Foto: Anna Nilsson/Försvarsmakten)

– Swedish Armed Forces work active for equality. Campaign work throughout the year for info and recruitment and of course recognize International Women’s Day

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]