Om svenska insatsen med stridsflyg för fred i Kongo

Det här är då verkligen något som borde locka till (ännu ett) besök på Miliseum i Skillingaryd.

I samarbete med Sveriges Veteranförbund (SVF) visar man sedan början på november den spännande tillfälliga utställningen ”F 22 – Svenskt stridsflyg i Kongo” där man grundligt och intresseväckande presenterar flygvapendelen, med den tillfälliga svenska FN-flygflottiljen, i FN-insatsen i början av 1960-talet.

Passa på att göra ett besök för mer om detta och såklart uppleva allt annat som erbjuds på museet. Utställningen om F 22 i Kongo pågår fram till sista januari.

Lätt att hitta till där intill E4:an mitt emellan Jönköping och Värnamo. Adressen är Artillerigatan 14, Skillingaryd (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m – och missa inte bilderna i vänsterkolumnen)

Miliseum – Officiella hemsidan

Kungl Svea Flygflottilj F 8 Barkarby – F 22

Läs även Semper Miles: Bror Richard Svärd om sina närapå 40 år med svenska insatser och Veterandagen blir allmän flaggdag samt Tillsammans för hantering av och skydd mot sprängämnen och Danskt hemvärn i uppdrag mot illegal verksamhet i västra Medelhavet

(Bilden: ”En spanings-Tunna görs klar för uppdrag över Kongo.” Foto: Unknown, Swedish Air Force, PD https://en.wikipedia.org/wiki/Public_domain https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Copyright_tags/Country-specific_tags#United_States_of_America)

– Temporary exhibition regarding Swedish F 22 Fighter Wing, an important part of our UN Service in Kongo

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]