Foto: Elfsborgsmarschen

Även Elfsborgsmarschen tar det säkra före det osäkra

Det är ett riktigt gott initiativ och man har hittills organiserat och genomfört tretton upplagor av Elfsborgsmarschen för såväl militära som civila deltagare där i och kring Göteborg. Hur skulle det gå i år?

Med enormt driv har man legat på, följt föränderliga påbud och regler, justerat och gjort allt för att säkra upp så att marschen skulle bli av. Länge såg det också ljust ut men till slut tvingades man ändå, som så många andra aktiviteter runt om i landet och världen, att ställa in på grund av pandemin.

Säkerheten går helt enkelt inte att garantera till 100 procent. Inte kul men i sammanhanget ett lättförståeligt och klokt beslut.

Den som tänkt sig att anta utmaningen och medaljeras i den två dagar och fyra till åtta mil långa Elfsborgsmarschen får ta nytt sikte på 2022.

Det talas dock om en Online-variant som ska vara på väg, något som säkert välkomnas av många som är sugna på att organiserat få trampa iväg. Håll utkik i marschens officiella kanaler där mer om den möjligheten kommer att presenteras framöver.

Elfsborgsmarschen

Läs även Semper Miles: Nijmegenmarschen ställs in även 2021 och Stenhårda prövningar i Para Endurance Race 2021 samt Toppeninsats när Semper Miles tog sig högst upp igen

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Beskuren bild. Foto: Elfsborgsmarschen.)

– 2021 edition of Two day ”Elfsborgsmarschen” Long Marches is canceled

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]