Foto: Sjöhistoriska

Var med när R142 stolt lägger ut och drar på igen

Föreningen Svenska Robotbåtars häftiga och härliga körningar med R142 Ystad under våren blev av förklarliga skäl inte av men nu ser det ut som programmet kan aktualiseras och genomföras framöver!

Närmast ser man ut att kunna bjuda på rotekörning tillsammans med Motortorpedbåt 26 på självaste nationaldagen. Missa inte den här spännande möjligheten och de andra kommande aktiviteterna:

06 jun – Rote tillsammans med T26 (uppdaterat, se nedan)
22 aug – Rote T26 och T121
05 sep – En dag i paradiset (EDIP) med aktiviteter på basen och biljettkörningar
19 sep – Kalla kriget
03 okt – Sandhamn
10 okt – Tema robotbåt
08 nov – Fars dag

R142 Ystad är 45 meter lång, drygt 7 meter bred, 250 ton tung men gör ändå 40 knop. En imponerande och för fienden respektingivande farkost som tjänstgjorde i marinens sista robotbåtdivision fram till 2005 men som ännu är ståtlig och synnerligen pigg tack vare entusiasterna i föreningen Svenska Robotbåtars noggranna underhåll och det faktum att R142 relativt ofta får komma ut i sitt rätta element på böljan blå.

Läs mer på hemsidan, länkad nedan. Frågor och bokning sker via e-post till: event@robotbatar.se

UPPDATERAT: Det faller sig tyvärr inte bättre än att körningen 6 juni utgår och att programmet beräknas gå igång i augusti. Men den som väntar på något gott…


Film: R142 Ystad filmad av HeliAir Sweden (2:36 min)

Föreningen Svenska Robotbåtar FSvR – Officiella hemsidan

Läs även Semper Miles: Dags för EDIP 2019 – En dag i Paradiset och Ståndsmässigt och säkert i 40 knop även privat samt Miljardkontrakt för leverans till finska marinen undertecknas till veckan och Förstärker det marina försvaret med brittiskt fartyg

(Bilden: ”Stridsfartyg intar Djurgården” visar R142 från ett tidigare tillfälle. Foto: Pressbild, Sjöhistoriska. Filmen: Claes H Youtubekanal.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]