Foto: Robotbatar.se

Dags för EDIP 2019 – En dag i Paradiset

Veteranflottiljen öppnar upp Gålöbasen och välkomnar allmänheten på lördag. Man kallar det här alldeles speciella tillfället för En dag i Paradiset (EDIP) och det är just vad det är för den stora skara som tittar dit när verksamheten, anläggningen, Radiomuséet och fartygen visas upp från sin bästa sida. Varför inte passa på att ta en tur med dem som t ex robotbåten R142 Ystad, T121 Spica m fl? På plats blir det också marknad, försäljning av souvenirer och profilprodukter, servering m m.

EDIP är ett evenemang som passar entusiaster, nyfikna och alla däremellan oavsett ålder. Alla är välkomna men då Gålöbasen är militärt skyddsobjekt finns krav på svenskt medborgarskap för besök.

I år finns chansen att åka Stridsbåt 90E ut till Gålö, tur och retur från Norrtälje, Vaxholm och Stockholm. Obs, förbokning. I skrivande stund finns platser kvar (länk nedan).

Tid och plats: Lördag den 7 september kl 08:30-15:30. Gålöbasen, Oxnövägen (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m och missa inte att klicka på bilden högst upp i vänsterkolumnen för galleri!)

En dag i Paradiset, ”EDIP” på f d Gålöbasen

Stridsbåt till Gålöbasen och En Dag I Paradiset – Direkt till info och bokning

Veteranflottiljen

Läs även Semper Miles: Med robotbåt Gålö-Sandhamn-Gålö och mer och Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad samt Marinen bjuder motstånd när Sovjet kommer över Fredens hav och Ståndsmässigt och säkert i 40 knop även privat

(Bilden är från EDIP ett tidigare år. Foto:Robotbatar.se)

– The Veteran Flotilla bid welcome to visit annual ”A day in Paradise” in Stockholm archipelago

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]