Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten

Växande allmänt intresse för Försvarsmakten på nätet

Försvarsmaktens popularitet i sociala medier fortsätter öka. Det tolkar vi som ett allmänt växande intresse och potentiell vilja vad gäller delaktighet och engagemang.

Antalet anhängare som medvetet gjort valet att vara med talar sitt tydliga språk och just nu ser det ut så här i de största kanalerna: Facebook centralt (161 537 gillar och 160 960 följer), Instagram centralt (111 574 följare), Linkedin (37 933 följare), Twitter (35 333 följare) och Youtube (54 453 prenumeranter). Tillkommer gör flera konton för bl a förband, skolor och centrum.

Siffrorna ovan är väl kanske inte av den magnituden att folk baxnar men har tillkommit av ”egen kraft”. Försvaret använder de här vägarna för information o dyl men oss veterligen har det inte förekommit eller förekommer någon fokuserad kampanj för att marknadsföra närvaron i respektive kanal, för att aktivt styra folk dit och på så vis öka volymerna av människor som nås. I och med detta faktum blir värdet av siffrorna än bättre!

Gör tummen upp för Försvarsmakten du också och glöm inte att tipsa vännerna, för alla är välkomna att bli en del av den här växande skaran som gillar, följer och smidigt får del av försvarets kommunikation.

FM på Facebook
FM på Instagram
FM på Linkedin
FM på Twitter
FM på Youtube

Försvarsmakten – Sociala medier

Försvarsmakten – Vem gillar det du delar?

Läs även Semper Miles: Nyheter, nyttiga idioter och egen insikt och Hängivna, blivande IT-soldater sökes för ännu starkare cyberförsvar samt Nye kommunikationsdirektören har militär bakgrund och många erfarenheter med sig och Folkligt stöd för försvar, säkerhet och ordning

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten.)

– Increasing general popularity for Swedish Armed Forces in Social Media

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]