Foto: Arsenalen

Skandinaviens största försvarsfordonsmuseum öppnar igen

Som så många andra beslutade man att tillfälligt slå igen verksamheten under våren på grund av läget med och enligt rekommendationerna kring Covid-19. En och en halv månad senare kan vissa lättnader vara i sikte.

För Arsenalen, Skandinaviens största museum i sitt slag, finns nu planer på att öppna igen i juni. Kraftigt begränsat till en början men ändå. Möjligheten att på plats besöka och njuta av utställningar och aktiviteter kommer tillbaka.

Vi har beslutat att ställa in de stora evenemang vi har planerat att anordna under denna sommar. Vi kommer dock ha dagar med åkturer med Funtrak, helikopter och pansarbandvagn. Vissa andra fordon behöver också ut och luftas och då kan ni självklart komma och titta. Datum och tider för detta uppdateras på Facebook och hemsidan under maj” meddelar Arsenalen i sitt nyhetsbrev.

Inledningsvis handlar det om fem öppna timmar, klockan 11:00-16:00 lördag och söndag under de tre första helgerna i juni. Därefter, från och med onsdag den 24:e, tillkommer några vardagar och det blir 11:00-17:00 onsdag-söndag som gäller.

Arsenalen

Arsenalen – Hitta hit

Läs även Semper Miles: Tummen upp för Arsenalen, Strängnäs och Tre dagar uteslutande kring strids-/pansarfordon samt Gemensam expansiv satsning för stora aktörer inom försvarsindustri och Granatkastarlösningar med ledande CV90 i Sverige och Norge

(Bilden är från ett tidigare uppvisningstillfälle. Foto: Arsenalen.)

– Largest in Scandinavia, Arsenalen – The Swedish Tank Museum, reopen for public visitors in June

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]