Foto: Jamtli

Spännande och uppskattade Karolinervinter på Jamtli

Hur var det att tjäna som soldat under karolinertiden? Hur var den allmänna situationen med åratal av krig? Det är 300 år sedan Armfeldt och hans soldater tågade hem från Norge i den ödesdigra marschen över fjället 1718-1719.
Det här tas upp på flera sätt på Jamtli, länsmuseet i Östersund, som tillsammans med föreningen Jämtlands Fältartilleri levandegör historien – tiden och den specifika händelsen.

Det utlovas en omskakande upplevelsedag, lämplig för alla åldrar, med aktiviteter både ute och inne. Visningar av museets samlingar kompletterade med nya spännande originalfynd, ledsagat av kunnig personal och dramatiserad familjevandring, stridsuppvisning av karoliner i Hovparken, med mera! Det här har man gjort förr, första gången var 2014, och det är alltjämt lika spännande och uppskattat!

Tid och plats: Lördag den 12 januari kl 11:00-17:00. Jamtli, Museiplan, Östersund (klicka här för karta, satellitbild, gatuvy m m)

Jamtli – Karolinervinter, med ytterligare info, program, entré o dyl

Jämtlands Fältartilleri

Karolinernas dödsmarsch

Läs även Semper Miles: Full fart på välbesökt flygdag i norr och Sverige extremt kapabelt i hårda oförlåtande förhållanden samt 13 garnisonsorter nu och då och Tidigare chefen om ubåtsoperationer riktade mot oss

(Bilden är från ett tidigare år av Karolinervinter. Foto: Jamtli.)

– Remember and experience the Carolean soldiers and the fatal retreat from Norway in January 300 years ago

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]