Foto: Xauxa

Från Sjöfartsverkets ifrågasatta helikopteraffärer till chefspost på Flygvapenmuseum

Noomi Eriksson har tillträtt som museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Känns namnet bekant? Jodå, hon har ju dokumenterad erfarenhet av flyg i och med den minst sagt invecklade helikopteraffären för några år sedan när hon var ställföreträdande generaldirektör för Sjöfartsverket (se länken ”Helikoptrar och verket med en egen läskig kultur” nedan). Efter detta blev hon kvar på verket men som direktör för styrning och planering.

Överintendenten för Statens Försvarshistoriska muséer (SFHM) Magnus Hagberg, säger på SFHM:s hemsida att han är mycket glad över rekryteringen av Noomi Eriksson med hennes ”gedigna erfarenhet av ledning och styrning och sitt personliga intresse för verksamheten”. Tillträdandet skedde den 1 januari 2019.

Myndigheten SFHM omsätter omkring 130 miljoner kronor per år. Ungefär 90 % av intäkterna kommer från statliga anslag.

Flygvapenmuseum

Statens försvarshistoriska muséer (SFHM)

Läs även Semper Miles: Helikoptrar och verket med en egen läskig kultur och Seriöst med nya [norska] räddningshelikoptrar och anläggningar samt Pappersexercis för att slippa förmånsbeskattning väntar hjältarna och FRA:s signalspaningsplan öppnas för allmänheten

(Bilden: Flygvapenmuseum, Malmslätt, Linköping. Beskuren bild. Foto: Xauxa, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sv)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]