Foto: Josef Björnetun/Försvarsmakten

Intressant och viktigt när alla kommer samman

I vanliga fall är det här något som sticker ut i ett rätt lugnt januari. I år är det allt annat än lugnt då det fortfarande pågår försök till regeringsbildning men Rikskonferensen i Sälen drog igång med oförminskat intresse och volym. Man brukar tala om runt 350 deltagare och 50-60 talare som är på plats.

Här möts viktiga beslutsfattare, sakkunniga, intresserade och såklart media kring försvar, krishantering, lag och ordning, relationer, samarbeten o dyl. Även teknik och klimat finns på dagordningen.

Idag måndag händer det mycket. Bland annat möts de nordiska försvarsministrarna, Överbefälhavaren talar om ”Svensk försvarsförmåga som stärker stabiliteten”, försvarsgrenscheferna om ”Försvarsförmåga idag och imorgon”, Dan Eliasson, generaldirektör på MSB talar och samtalar med sina nordiska motsvarigheter m m, m m. Inför morgondagen rekommenderar vi särskilt det gemensamma framträdandet av chefen MUST och chefen SÄPO.

Rikskonferensen i Sälen pågår t o m tisdag och kan följas via Folk och Försvars sändningar online, direkt och i efterhand, se nedan.

Rikskonferensen 2019 – Program (PDF)

Rikskonferensen, med mer info, onlinesändningar m m

Läs även Semper Miles: Folkligt stöd för försvar, säkerhet och ordning och Behov för återuppbyggnad och utveckling även i försvarets studie samt Luften går ur Almedalen under eftermiddagen – och framöver? och Försvaret – hur det blev

(Bilden är från ett tidigare års rikskonferens.)

– Annual National Conference for defence and security, Rikskonferensen, ongoing in famous ski resort Sälen

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]