SVT sänder säsong två av nya TV-serien Das Boot

Förra året kunde vi glädjas åt att den gamla prisade filmsuccén Das Boot fick sin fortsättning i svensk TV. Inför det var det många som ställde sig frågan hur man skulle kunna ta vid och fortsätta berättelsen och skapa något tillräckligt kvalitativt och värdigt.

Lösningen visade sig vara ett nytt grepp, inte en direkt fortsättning på filmen från 1981 utan en fristående historia som breddats med karaktärer och kritisk handling såväl till havs som i land. En rejält påkostad produktion som togs emot med öppna armar runt om i världen, även här hos oss.

Nu kommer fortsättningen på TV-serien Das Boot och precis som senast är det Sveriges Television som köpt in och gör den tillgänglig för de allra flesta. Åtta entimmesavsnitt utan reklamavbrott har vi att se fram emot.

Det har blivit december 1942 och ubåtskapten von Reinhartz får ett hemligt uppdrag, att transportera en grupp sabotörer som ska sättas i land på den amerikanska västkusten. Även Wrangel får ett viktigt uppdrag och i den ockuperade hamnstaden La Rochelle kämpar Simone och Gestapos man Forster vidare.

Första avsnittet i andra säsongen visas på SVT1 med start 21:45, söndag den 20 september (hela serien finns tillgänglig på SVT Play redan nu).

Trailer: Das Boot säsong 2 (0:55 min)

SVT Play – Das Boot

Läs även Semper Miles: En av Tysklands absolut mest framgångsrika krigsfilmer får fortsättning och Nu fortsätter ubåtskriget i Das Boot som TV-serie på SVT samt Åland invaderat och franska ubåtsflottan kämpar för världsfreden och Succén Okänd soldat snart i var mans hem

(Bilden är en illustration från ett annat tillfälle och sammanhang. CC0 1.0, https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en. Filmen: SVT / SVT Play.)

– SKY TV-series Das Boot, season 2 airs in Sweden

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]