Succén Okänd soldat snart i var mans hem

En del trodde att den här filmen skulle kunna klara sig bra och locka ett hyfsat antal finska biobesökare till premiären sent förra året. Onödig försiktighet visade det sig då intresset var enormt och den nyinspelade Okänd soldat gjort dundersuccé med hittills över en halv miljon besökare! Glädjande och något vi anade när vi fick nys om saken och skrev om det för första gången 2015.

Även på andra håll i världen var och är intresset stort, inte minst i Sverige där många, många bänkat sig i salongerna. Vi delar ju historien på en höft och har nog lätt att ta in och gripas av situationen, kampen, eländet, tjurigheten, kamratskapen, geografin m m.

Drygt fyra månader efter den svenska biopremiären kommer nu Aku Louhimies version av Okänd soldat att göra succé igen, den här gången via mediaskärmarna i hemmen. På måndag den 16 april släpper nämligen SF filmen på DVD och Blu-ray och återförsäljarna ligger redan i startblocken med klart överkomliga prisnivåer. Och det är såklart fullängdsversionen på nära tre timmar vi talar om!

Okänd soldat är berättelsen om en finländsk kulsprutepluton vars kamp vi följer i tre år under fortsättningskriget, från sommaren 1941 till reträtten i Karelen 1944. Filmen är baserad på Vainö Linnas välkända roman med samma namn.”

Det kan vara en god idé att besöka sin favoritleverantör av film och media för att kolla tillgången och kanske även förboka.

Läs även Semper Miles: Veteraner om kampen för självständighet som påverkade hela Norden och I över 80 internationella övningar och samarbeten även 2018 samt En av Tysklands absolut mest framgångsrika krigsfilmer får fortsättning

…och såklart det vi tidigare publicerat om Okänd soldat

– Finnish breathtaking movie success Unknown Soldier now to be released on DVD and Blu-ray in Sweden

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]