Säsong två av nya TV-serien Das Boot är riktigt nära

Uppföljaren till filmklassikern Das Boot i form av TV-serie skapade enorm uppmärksamhet och blev en rejäl succé runt om i världen. Så rejäl att man redan i samband med premiären ska ha fattat beslutat om säsong två – som nu är riktigt nära!

Det är december 1942 och medan andra världskriget rasar vidare får det erfarna ubåtsesset Johannes von Reinhartz i uppdrag att med U-822 sätta iland tyska sabotörer på den amerikanska östkusten. Men von Reinhartz lojalitet ifrågasätts och U-612 sänds efter dem. Samtidigt har den tidigare ubåtschefen Hoffmann, som undkom en säker död i Atlanten, sökt upp Sam Greenwood i New York som står i djup tacksamhetsskuld till honom. I La Rochelle fortsätter Simone att hjälpa de svaga och förtryckta medan hennes chef, Hagen Forster, den misstänksamma lokala chefen för Gestapo, är henne på spåren.

Enligt produktionsbolaget Bavaria Fiction går säsong två upp på Sky 1 den 24 april och man slår på stort med ett dubbelavsnitt. Samtidigt streamas serien och görs tillgänglig on demand i Sky:s tyskspråkiga digitala kanaler.

Ännu har vi inte funnit några uppgifter för när vi kommer att få se den rafflande fortsättningen i svensk TV men vi tror och hoppas att Sveriges television, som visade säsong 1 av Das Boot i Sverige med start för ganska precis ett år sedan slår till igen, den gången endast cirka fyra månader efter den tyska premiären, kanske t o m ännu snabbare den här gången?! (Missa inte våra tidigare artiklar under ”Läs även” nedan!)


Film – Sky Original | Das Boot Staffel 2 | Teaser Trailer (1:39 min)

SVT Play – Das Boot (f n dock utan innehåll)

Viaplay – Das Boot (samtliga avsnitt av säsong 1)

Bavaria Fiction

Sky Österreich

Läs även Semper Miles: En av Tysklands absolut mest framgångsrika krigsfilmer får fortsättning och Nu fortsätter ubåtskriget i Das Boot som TV-serie på SVT samt Hård kamp för freden efter statskupp mot Rysslands president och Tidigare chefen om ubåtsoperationer riktade mot oss

(Bilden är en illustration från ett annat tillfälle och sammanhang. CC0 1.0, https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en. Filmen: Sky Österreich Youtubekanal.)

– Premiere for season 2 of successful Das Boot TV-series

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]