Foto: Totalförsvar Öland

Initiativet Totalförsvar Öland lockar allt fler

Det är många som ser fram emot det här årligen återkommande och växande evenemanget. Till helgen är det dags för sjätte upplagan på raken av Totalförsvar Öland.

På lördag, mitt under skördefesten, är det försvar, räddning, säkerhet och gemenskap som gäller i orten Stora Rör, ca 12 kilometer norr om brofästet och Färjestaden. Där bjuder man in till en väluppbyggd och rekommenderbar heldag kring förevisningsstationer, olika framträdanden samt försvars- och samhällsinformation.

Bland de medverkande finns Försvarsmakten i allmänhet, Hemvärnet, frivilliga försvarsorganisationer, Polisen, Räddningstjänsten, Kustbevakningen, Sjöfartsverket, Sjöräddningssällskapet m fl och Centralförbundet Folk och Försvar samlar till öppet seminarium kring det aktuella ämnet ”Sveriges framtida säkerhet – Försvarsberedningens rapport 2021-2025”.

I år kommer det att satsas extra på rekrytering. Utöver en informativ station, lättillgänglig över hela dagen, blir det en egen spännande programpunkt på scenen. Mer ur programmet är överflygning med JAS 39 Gripen, flyguppvisning med Team 50, den pangande stridsförevisningen med landstigning och anfall, fallskärmshoppning, ytbärgning, musikkårskonsert m m.

Fritt inträde!

Tid och plats: Lördag den 28 september 2019 kl 10:00-16:30. Stora Rör (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)


Film: Överbefälhavaren på besök ett tidigare år (2:11 min)


Totalförsvar Öland – Program 2019 (PDF)

Totalförsvar Öland – Officiell hemsida

Ölands skördefest

Läs även Semper Miles: Totalförsvarsplikt för alla och Marint så det förslår när Kalmar firar på gator och torg samt Snart ser vi alla – även de med avstängd transponder och Ny giv när kvinnliga befäl leder introduktion för kvinnor

(Bilden är från en tidigare upplaga. Foto: Totalförsvar Öland.)

– Popular Total Defence Day on Öland, Saturday 28th

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]