Foto: Copyright Saab AB

Svenska världsledande träningssystem även för Polen

Ännu en internationell större order för utbildnings-/stridsträningssystem från Saab när den polska försvarsmakten väljer EXCON och de senaste kommunikations- och simulatorsystemen för soldater, vapen och fordon.

Det här är en viktig investering i en långsiktig lösning som kommer stärka vår träningsförmåga i Polen och utomlands. Dessa träningssystem kommer kunna integreras med andra simulatorsystem som används av polska försvarsmakten och andra allierade länder och kommer stärka träningssamarbetet med den amerikanska försvarsmakten”, säger överste Artur Kuptel, chef för den polska försvarsmaktens inköpsmyndighet.

Beställningen omfattar en komplett militär stridsträningslösning inklusive fyra träningsanläggningar. Kontraktet sträcker sig fem år framåt och är värd motsvarande omkring en miljard svenska kronor.

Saab Products – Training and simulation

Wojsko Polskie – Polska Försvarsmakten

Läs även Semper Miles: Fortsatt förtroende och betydande uppgraderingar enligt nytt kontrakt med NL och Svenska grejor är kvalitetsgrejor samt Kanske affär med Polen för våra ubåtar i Södermanland-klass och Läge att inspireras av investeringarna i modernare och starkare försvar?

(Bilden: ”Soldat med Saabs träningssystem”. Något beskuren bild. Foto: Copyright Saab AB.)

– Complete Live training solution from Saab for Polish Armed Forces. ”Most interoperable and realistic on the market”

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]