Foto: Försvarsmakten

Must har publicerat sin årsöversikt

Ett år har hunnit passera igen och nu kommer de sammanställande rapporterna allt eftersom. Viktig läsning som faktiskt är lätt att ge sig i kast med. Både höginformativt och modernt välproducerat.

Hur har det varit under 2020, var står vi nu med hänsyn till det och vart tar vi vägen härnäst?

Först ut är Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten som precis släppt sin årsöversikt. Chefen Must, generalmajor Lena Hallin, öppnar starkt i förordet: ”Under 2020 har utvecklingen mot en mer hårdhänt maktpolitik förstärkts, globalt och i Europas grannskap. Samtidigt har den regelbaserade ordningen och förutsägbarheten försvagats…”

De har koll och rapporten innehåller massor av värde i sin helhet men ska vi rekommendera något, till den som normalt bara skummar eller inte anser sig ha tid, så torde det bli ”Hotbilden mot Sverige i tio punkter” (sid 34-35). Alla vi andra läser såklart hela.

Must Årsöversikt 2020 (PDF)

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must

Kortfattade svar på vanliga frågor till Must

Vem gillar det du delar?

Läs även Semper Miles: Högintressant med chefen Must i direktsänt samtal och Saab Security Talks om desinformation, manipulation och attacker samt FM och Säpo ställer krav och kan stoppa/rädda myndigheter och Verksamhet för underrättelser och skymning

(Bilden, omslaget på rapporten. Must. Foto: Försvarsmakten.)

– The Annual Report from Swedish military intelligence service, MUST, just released

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]