Prisnominering för verklighetsbaserade boken om sommaren då kriget nådde Häradskär

Glädjande nyhet från den litterära världen. ”Han sprang åt fel håll” av Bo Elis Magnusson, som vi läst och gillar, har nominerats till Selmapriset 2021. Priset som har kallats lillasyster till Augustpriset delas sedan 2014 ut till författare med egenutgivna böcker.

Boken Han sprang åt fel håll, med undertiteln Sommaren då kriget nådde Häradskär, bygger på verkliga händelser och vi får följa livet och människorna på och kring Häradskär under sommaren 1942. Det känns verkligt och tätt inpå där en och annan läsare under färden kommer dra sig till minnes någon svartvit snutt från 40-talets journal- och spelfilmer för att hamna rätt i miljön. Bo Elis Magnusson har gjort ett fint arbete som resulterat i en klart läsvärd bok!” Ur vår tidigare, recenserande artikel (länkad nedan).

Utöver äran och uppmärksamheten får vinnaren 20 000 kronor i prispengar. Den 15 april meddelas vem av de tio nominerade som avgår med segern. Att nomineras är redan det ett erkännande och vi håller såklart tummarna.

Fredsbaskerförlaget – Han sprang åt fel håll

Boktugg – Här är tio nominerade finalister till Selmapriset 2021

Läs även Semper Miles: Bra mix av drama och dokumentärt i ”Han sprang åt fel håll” och Marinen bjuder motstånd när Sovjet kommer över Fredens hav samt Ditt livs viktigaste bok blir verklighet och Dygnet runt på väst-, syd- och östkusten med Swenex 20

(Bilden är ett montage med boken på ett fotografi visande del av en svensk konvoj 1942 med bl a M/S Luleå, som förekommer i handlingen. Foto: Sjöhistoriska museet, public domain-märke 1.0, resp Fredsbaskerförlaget.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]