Foto: Håkan Jacobsson/Försvarsmakten

Försvarsmaktens flygdag i Uppsala

Vad sägs om en öppen heldag på en flygflottilj där det dukats upp ett välfyllt, inbjudande och spännande program med flyguppvisningar och händelser av alla de slag och rejäl markutställning där man får komma riktigt nära?!

Nu är det åter dags för Försvarsmaktens flygdag och vi vet att det är många, många som gått och längtat. Försvarsmakten räknar med stora skaror av besökare under lördagen på nyligen återetablerade F 16.

Det här är bland det absolut finaste man kan vara med om på luftarenan!

Svenska och utländska strids- och transportflyg, helikoptrar och såklart personal medverkar. På plats finns alla försvarsgrenar, liksom myndigheter och aktörer inom totalförsvaret, för att synas, informera, delta i uppvisningar och utställningar.

Tid och plats: Lördag den 27 augusti kl 08:00-18:00 (parkering och grindar öppna 06:00-20:00). Upplands flygflottilj, F 16, Uppsala garnison (klicka här för satellitbild, karta m m). Fri entré och parkering!

Direkt till Program för flygdagen

Försvarsmaktens flygdag 2022 – Detaljerad information (inkl ”Ta dig hit”, tips till besökare, lista med medverkande m m)

Upplands flygflottilj, F 16

Flygvapnet

Läs även Semper Miles: JAS 39 Gripen – bäst i världen och Miljardsatsning för GlobalEye AEW&C till Sverige samt Nya flygplan beställda från Tyskland och Det ser ut att kunna bli Super Hercules till Flygvapnet och Upplands flygflottilj äntligen tillbaka

(Bilden är från senast flygdagen arrangerades i Uppsala. Något beskuren bild. Foto: Håkan Jacobsson/Försvarsmakten.)

– Annual Swedish Armed Forces Airshow, Uppsala 2022

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]