Foto: Leah Zepeda Persson/Försvarsmakten

Rikshemvärnschefens ungdomstävling 2022

Efter ett par års uppehåll, liksom allt annat under pandemin, är så äntligen Rikshemvärnschefens ungdomstävling tillbaka. Ett populärt och uppskattat evenemang som kommit att bli den största återkommande tävlingen för ungdomar i Försvarsmakten!

På Hemvärnets stridsskola, HvSS, sydväst om Stockholm, samlas i storleksordningen 200-300 deltagande ungdomar från hemvärn och försvarsfrivilliga organisationer i Sverige, Danmark, Norge, Estland, Lettland och Litauen, för att under några dagar umgås och som lag mäta sina krafter.

Tävlingen genomförs under helgen och respektive gren är prövande och krävande på sitt sätt: fältskjutning, hinderbana, precisionskastning, biathlon, avståndsbedömning samt ett hemligt överraskningsmoment som förändras för varje upplaga.

HvSS Ungdomstävling 2022 – Start, resultat och GPS-tracking m m

Hemvärnets stridsskola på Facebook

HvSS, Vällinge – Karta, satellitbild, gatuvy m m från Google Maps

Hemvärnet – Officiella hemsidan

|||

Utveckla ditt intresse redan nu

|||

Läs även Semper Miles: Ungdomsverksamhet för inblick, insikt och engagemang och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret samt Svenska kändisar i fysiskt och mentalt krävande Boot Camp och Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar

(Bilden är från ett tidigare års upplaga av tävlingen. Något beskuren bild. Foto: Leah Zepeda Persson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]